NIMA VATANPARAST

  • ۰
  • ۰

چیزی در حدود ۹۰ درصد گز ایران در اصفهان تولید می‌شود. این یعنی، اصفهانی‌ها از متبحرترین تولیدکنندگان گز هستند. پس عجیب نیست که انواع و اقسام این محصول در نصف جهان تولید می‌شود؛ گز آردی، سکه‌ای، برشی، انگشت‌پیچ، گزهای شکلاتی و… ، از نمونه‌های گز تولیدیِ اصفهان هستند. می‌توانید حدس بزنید که چقدر گز اصفهان در یک سال تولید می‌شود؟ رقمی در حدود ۶۵۰ هزار تُن در سال!

در آن زمان‌های قدیم، پادشاهان ایرانی برای عرض ارادات خود به پادشاهان کشورهای دیگر به آنها گز پیشکش می‌کردند. همین کافی است تا بدانید که این خوراکی خوشمزه از دیرباز محبوب دل همه بوده است. برای تهیه گز از عصاره درخت انگبین استفاده می‌کردند اما این روزها فرمول تهیه این سوغات اصفهان کمی تغییر کرده است. گلاب، شکر، سفیده تخم‌مرغ، مغز بادام و پسته، شیر خشت عسل و انگبین هم از موادی هستند که این روزها برای تولید و تهیه گز به کار می‌روند.

اگر به پسته یا بادام حساسیت دارید؛ دستتان در انتخاب کاملا باز است. چون انواع مختلف گز بدون این آجیل‌ها یا با نقش‌آفرینی فقط بادام یا فقط پسته هم در بازار موجود است. گز لقمه‌ای هم که جان می‌دهد برای پذیرایی کردن از مهمان‌ها و هدیه بردن.

 

  • ۹۹/۰۹/۰۲
  • nima vatanparast

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی